Woodmount

Portfolio

Renovated as an investment project, this Woodmount property maintained its original modest footprint.  Taking advantage of an existing basement apartment, the renovations focused on the upgrade of both kitchen amenities, washrooms, flooring and opening up the ceiling at the front room to create a brighter more habitable space.  Additionally, the project was inspired by neighbouring properties that utilized natural cedar in modern minimalist design.  Borrowing from this material palette complemented our existing design principles, embracing nature even in a modern context.
With a tight budget, we were able to focus on the interior and facade renovations, taking the opportunity to tie everything together with clean landscaping built on high quality and timeless materials.

Timeline:
2021

location:
Toronto

Project:
Woodmount

Sleek galley kitchen.

Sleek galley kitchen.

Open and bright living area.

Open and bright living area.
Elevation inspired by neighbourhood context.

Moderately sized bedroom.

Moderately sized bedroom.

Transitional bathroom upgrade.

Transitional bathroom upgrade.
Rear yard living spaces.

Next

Butterfly

Next

Woodmount