English

Portfolio

A rear yard addition to an existing split-level Mississauga home provided an opportune time to provide a face-lift as well as upgrade the interiors.  Working closely with the client, it was important that the impression of the approach be consistent throughout the interiors and rear yard spaces.  Using Building Information Modelling(BIM) in such a scale of the project, permitted us to study sun and shadow paths, with ultimately revealed opportunities for massive solar gain.
It was important to compliment the client's existing furniture pallet whilst procuring materials and finishes that embolden a more modern approach.  A selective approach to a phased renovation allowed us to focus on the major changes that would allow minimal inconvenience during future cosmetic upgrades.

Timeline:
2020

location:
Mississauga

Project:
English

Front fecade face-lift.

Front fecade face-lift.

Rear yard extension

Rear yard extension
Natural sunlight embracing nature

Maintinging relationships with views.

Maintinging relationships with views.

Exterior outdoor living spaces.

Exterior outdoor living spaces.
Inspired by client lifestyle.

Next

English

Next

Woodmount