Hybrid

Portfolio

In 2015 having already done a few projects in the Etobicoke area, we took the opportunity to approach this project as an extension of an already established modern theme in the neighbourhood.

This particular project however utilized a lot of frontage of only 34ft. with setbacks limiting the width of the house to a narrow 23ft. The challenge allowed us to build on only a few existing design principles, suggested by an adjacent matrix - while developing a new flow to the floor plans and layout of bedrooms. It was this project where we first embraced the design principles of Critical Regionalism, after discovering many overlaps in the foundational design approach.

Front-facing balconies that encourage a relationship with pedestrians at street level are one of the many signature elements of our modern designs

Timeline:
2016

location:
Etobicoke

Project:
Hybrid

Rear yard pool steps away from the living area.

Rear yard pool steps away from the living area.

Central lightwell permits the passive use of daylight.

Central lightwell permits the passive use of daylight.
Modern facade with transitional materials.

Some sample text goes here

Some sample text goes here

Rear yard access from basement level.

Rear yard access from basement level.
Built in outdoor cooking.

Next

Standard A

Next

The Bishop