The Bishop

Portfolio

In 2008, we had the opportunity to work closely with the family to produce a home that would support a large social family.  Being familiar with Revit and the Building Information Modeling(BIM) processes, we were able to go thru multiple iterations of the floor plans demonstrating the dynamics of traffic and circulation in both public and private spaces.  The best part of this project was respecting the context of the site as it resides just at the edge of a protected Toronto ravine, requiring the need for coordination with the Conservation Authorities.  With the lot being 200 feet deep, it was not difficult to respect the boundaries of the natural corridor that is home to a deer population that is visible daily.  With a focus on Transitional design, we took the opportunity to demonstrate our ability to deliver on the client's vision in any context.

Timeline:
2010

location:
Toronto

Project:
The Bishop

Double volume entrance.

Double volume entrance.

Featured central skylight well.

Featured central skylight well.
Rear yard deck to be phased.

Featured central skylight well.

Featured central skylight well.

Light transfers throughout the house passively.

Light transfers throughout the house passively.
Transitional Toronto Home

Next

Woodmount

Next

The Bishop